søndag den 8. juni 2014

Kyskager

Vi kender dem vidst alle sammen, vores kære kyskager - jeg har eksperimenteret en del med dem på det sidste, fordi jeg syntes de er hyggelige. og så var det en sød gave at give en god veninde. Så glæden i dem er der også.

Opskrift:
3 æggehvider
150g sukker
1 tsk eddiske
tilsæt smag efter ønske.
- Pisk indtil det er godt stift og nemt at arbejde med.
bages ved 100grader alm ovn - i ca 2 timer (til de slipper papiret)

Hindbær - lakrids
 Hindbær/lakrids og kaffe udgaven.


Hasselnødde bund med hindbærmousse

Jeg googler og googler og falder over nye spændende udfordringer at tage op.
Min mand har sidste kustode vagt på museet i denne weekend og ville gerne have en kage med til hans makker. Og så det jo heldigt jeg har en hel række af opskrifter jeg gerne vil prøve. Denne omgang er det en flødekage.

 Lækkert ser det ud - selv venter jeg stadigvæk spændt på dommen over kagen :)
Opskriften er fundet her: Hindbærflødekage med sprød nøddebund

Monsterkage

Familie weekenden i år krævede en kage.. var faldet over en spinat kage opskrift på nette - Tja det lyder sundt, men den smagte ikke sund ;) Og jeg syntes egentlig det er sjovt at prøve ad med grønsager i kagen.
Hende der havde lagt opskriften op, kaldte den for monsterkage - så den ide tog jeg til mig i pynteprocessen..

... den smagte ganske udemærket, børnevenlig kage og du ville ikke relatere den til spinat.

Påske kage

 Nikolaj var forbi hans gamle praktik sted lige op til påske, og ville gerne lægge en hilsen og kage er jo en sikker vinder. Lavede en banankage og overtrukket med chokolade.
 Kaninen er en lidt klassisk påske ide i år, men jeg syntes den er rigtig sød og hyggelig simpel pynt :)


Ferrero Rocher kage

 Kan du lide nutalla ? - Så er det helt sikkert en kage for dig.!
Jeg kører meget i en forsøgs periode, hvor jeg gerne skal prøve nyt, når jeg falder over noget spændende, og i den forbindelse også denne. Og opskriften, den øhh er smuttet igen. Har fundet den inde på en af facebooks mange kage sider: Din kage.

Hveder


En opfordring til at bage dem selv. Det er første gang jeg har gjort det, og det fortryder jeg bestemt ikke. Googlede opskriften og fandt Mayers opskrift på dem - Her en anbefaling.

25 år (Og heldigvis gift, så ingen kanel)

25 år er endnu en god grund til at bruge til på at planlægge en flot kage. Jobbet var de heldige i denne omgang. Muligheden for at lege med nye udfordringer, blev til orkideer - Eeelsker Orkideer. Så ved hjælp af google og andre blogs, fik jeg krearet nogle flotte blomster, efter egen mening :)




 Jeg valgte at dampe dem, så de blev shine i looket :)

 Lagkage med skildpadde og hindbær mousse i, lagt mellem drømmekagebunde.- Opskrifter der er nemme at google og så kommer de frem.





Min mand og jeg holdte fødselsdags brunch, da vi ligger så tæt. Det blev til hundeboller og citroncupcakes - WOW det der citron i kage, jeg er pjattet med det!

 Den nederste udgave af cup cakes blev ikke på min fødselsdag - stadigvæk citron cupcakes, bare en anden udfoldelse og med citronskaller der er karmelliseret (kan ikke huske hvad det hedder, men nemt.)

Nytårs 13: Dessert og kransekage

Nytårs aften skulle vi have gæster, 2 hold gode venner. Som nytåret jo er, skal der festlighed til.

Desserten lavede jeg en hvidchokolade skål, ved at puste balloner op i en passende størrelse, dybbede det i smeltet chokolade og så på køl. Da de var stivnet, klippede jeg en lille hul i toppen af ballonen - og den klarede selv resten. vupti den fineste skål til en lækker dessert.
Jeg havde bagt chokolade muffins, lavet after eight mousse - serveres med en klat is til. Det var et hit :)





Kransekage skal der til sådan en aften - Jeg eeelsker kranse kage og har en mor der er dælens dygtig til det! Men nu var tiden til selv at forsøge sig med det - og syntes resultatet blev ganske udemærket :)