onsdag den 25. september 2013

Lilje kursus, specialkøbmanden Viborg

Mig og en veninde dog til Viborg for at lære at lave de her smukke blomster. Og sikke en aften, det kan anbefales - nu skal jeg bare finde tiden til at få øvet, for ALT grejet er jo købt til det ;) Har dog en ide om at der skal nogen på min mors 50 års fødselsdags kage i oktober, så skal jo finde tiden til det snart.. 



... nu hænger den i min lampe derhjemme over bordet!

Bryllupskage til Hr og Fru Hammer

7-9-13 --> Dagen som blev mange brylluppers dag.
Der fik jeg også lov at lave en bryllupskage til - det syntes jeg er stort og en ære at få lov til. 
Bruden var selv med til at bestemme designet, så det er faktisk hendes helt eget design :) 

Fyldet er Asti mousse og hindbær mousse, smurt om med hvidchokolade smørcrem.

Top figuren kom hun selv med, så kan ikke oplyse hvor den er fundet hende. Men den passede til brudeparret og det var helt perfekt :)



Bryllups invitation - Brud

Bryllups invitationen til mine forældre og bedsteforældre, foregik med en omgang aftenskaffe. Og hvad ligger mere nær, end at lave en brud i brudekjole :) 
Det blev det hvertfald, og de blev overrasket over at det var en kage. Kagen har ikke set dagens lys før nu her, trods den faktisk blev lavet tilbage i sidst januar måned. Man må holde kortene tætte til kroppen, når man laver hemmeligheder i den kaliber - Jeg tror også det lykkes os meget godt, folk blev hvertfald overrasket.



Kagen er mors chokoladekage, smurt op med vaniliefrostning og masser af hvid fondant :)

Tak for opmærksomheden kage, til vores bryllup

Nikolajs arbejde, Aalborg Historisk Museum var hurtig på pletten da de fandt ud af alt det gifte halløj og vi fik en fin pakke - de ville dog gerne se et billed. Det fik de lov til og jeg har prøvet det sukkerprint af i stor format.

Kagen er en Mors chokoladekage med hindbær og smurt op med vaniliefrosting. Der er nok kage til 50 mand stærk tror jeg. - Den dag var de så like 15 på arbejde, så der var kage til mange dage.

Sukkerprintet var egentlig nemt at arbejde med. Jeg limede det fast med frosting i hjørnerne og lidt i siderne, og så ellers duppe dupper på:P

De var glade, så en vellykket kage :) Og den smagte jo dejligt..

onsdag den 14. august 2013

Bryllupskage: Hr og Fru Hedegaard Hyttel

SUPRISE - så blev vi gift d. 3.8.2013. 

Som en overraskelse for vores omverden blev vi gift i hemmelighedens tegn, med 8 gæster, en smuk brudekjole som min mor bar for 30 år siden, Kirken hvor min mands far ligger og med alle traditionerne.. Det betyder også BRYLLUPSKAGE - som jeg selv har lavet :)

Kagen består i "Mors chokoladekage", men jeg har blandet friske hindbær i og chokoladestykker. Det var godt nok lækkert! Som mellem lag har jeg brugt lakridsgenache rest jeg havde i fryseren, der egentlig er lavet til hindbær marcaroons.
Det fungerede rigtig fint. det er smurt op med hvid chokoladesmørcrem.
Pynten til kagen er hjerter, ringe, sløjfe med slør og vores navne, samt dato :) Lidt billeder til det visuelle ;)












OBS - en fiks detalje.! Kagen var ikke større end at den kunne være i en køletaske der kunne ligges ned. Det var fikst og nemt at have med at gøre :)

Toppen er self gemt til d. 3.8.2014 <3

onsdag den 17. juli 2013

Nintendo med Angry bird

 Midt i dåbskage bagningen, blev der en del kagerester til overs og tilfældigvis skulle vi til Tobias fødselsdag dagen efter, så hvorfor ik udnytte situationen ?? ;) EN omgang romkugledej i delux udgaven og tilfældigvis marcipan rester, der var farvet. Perfekt og en lille sød hurtig kage er blevet skabt.

 Drengene er vilde med nintendo og Angry birds og den blev også taget godt imod :)


Barnedåbskage til Noah

Lille Noah blev døbt d. 30.6.13 og jeg havde fået æren af at lave kagen til ham.
Find fejlen - det er en ordentlig baby der blev født, der skulle self ikke stå kg! Kan lige så godt sige det, for alle andre har lagt mærke til det ;) - Men jeg gav et godt grin den dag ;P

Der var ønske om hvordan kagen skulle se ud, så det var lige til at gå til. Jeg modlerede en elefant, bamse og sut, de følgene billeder viser resultaterne :)



 Kagen er en Mors chokoladekage på danskvand og med chokolade stykker i. Der er vaniliefrosting mellem lagene i den nederste kage og smurt op med det også.
 Overtrukket med blå fondant :) Det skal jo være drenget! ;)

 Kanterne er sluttet af med små kugler jeg har rullet i tre forskellige farver - det er ret pænt efter min mening, trods det er et helved at trille dem :P
Det færdige resultat og en glad famile :)

onsdag den 26. juni 2013

Student anno 2013


Det er studenternes tid og huerne skal luftes :)

Jeg har også været igang med en omgang i år - En STX hue.

Kagerne er bygget op med drømmekagebunde, fyldet er jordbær mousse med friske jordbær i og Champagnemousse. Kagerne er smurt op med hvidchokolade smørcrem. En lækker kombination!

Tror jeg vil lade billederne tale for sig selv :)





Bachelor kager :)

Så kan jeg prale af at være blevet fysioterapeut - autoriseret oven i købet! Det skulle jo fejres og det blev det i kagestil :)

Jeg lavede 4 forskellige muffins:
- Marzarin med chokoladefrosting og pyntet med knogler.
- Markron
- Gulerod med smøreostfrosting og Danske fysioterapeuter logo på i sukkerprint.

Derudover havde jeg lavet to forskellige Macarons fra Feinschmager (Hun er fantastisk og det kan kun anbefales at tjekke hende ud) og Cake pops fra Momses univers (Momses univers og også et paradis med opskrifter og billeder på alverdens kage hygge - kan anbefales)

Der er en række billeder af herligheden. Det var en SKØN dag og der blev taget godt fra i kagerne. Jeg havde lavet således der ikke var nok til alle, af alle slags - men man skulle vælge hvad man gerne ville have. Jeg så det som en mulighed for at få prøvet noget af jeg ikke havde lavet før, så mange slags men ikke mere end én portion af hver slags :)

Jeg undskylder endnu engang for billed opsætningen - men den her blog er ikke særlig nemt at håndtere dem i. Men her er et halv at billeder, så kan i selv fornemme den skønne mængde :)


 Hindbær macarons med lakrids genache - Sindsygt lækkert!
 Alm macarons med karamel


 Cake pops


Et uddrag af kage menu kortene :)
Kage opsats :)