tirsdag den 12. februar 2013

Jordbærmousse



Jordbærmousse:


300 g frosne Jordbær
Kornene fra 1 alm. vanillestang - Hvis man bruger vanilie sukker i stedet, så pas på med mængden.
100 g sukker - Da jordbær er søde, gør det ikke noget med kun 80g.
Saften af ½ citron.
2 dl cremfreise - neutral yougurt kan også bruges
4 bl. husplas
½ l piskefløde


- Kom husblassen i iskoldt vand i ca. 10 min.
- Kom bærerne i en gryde sammen med vanillekornene, citronsaften og sukkeret og giv dem et kort opkog.
- Sig saften fra i en skål, lad bærerne blive i sigen.
Kom saften tilbage i gryden - tag husblassen op af vandet og vrid den. Kom den i gryden og lad det smelte i saften ved svag varme.
- Bærerne mases, så de bliver pureret.
- Pisk flødeskummet stift, så det er klar til brug.
- Kom cremfraisen op i bærmassen.
- Kom saften med husblassen op i bærmassen - husk at sige det, så der ikke kommer "elastikker" i.
Når det er kølet lidt ned vendes flødeskummet i og det kommer i sprøjteposer, hvis det er til fyld eller i skåle ellers og så i køleskabet med det. Der går et par timer før det stivner rigtigt.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar